Nanaimo szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Az alsó réteghez:
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 35 dkg darált keksz
- 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
- 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
- 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
A bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
A krém készítése:
A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a habtejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
A máz elkészítése:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje krémet.
Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


