Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nanaimo szelet recept

Nanaimo szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az alsó réteghez:

    • 15 dkg vaj
    • 7,5 dkg cukor
    • 5 evőkanál kakaópor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg darált keksz
    • 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
    • 15 dkg kókuszreszelék

    A krémhez:

    • 15 dkg vaj
    • 1,5 dl habtejszín
    • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
    • 20 dkg porcukor

    A bevonathoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, míg besűrűsödik.

    Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.

    A krém készítése:

    A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a habtejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.

    A máz elkészítése:

    A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje krémet.

    Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá