Nanaimo szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Az alsó réteghez:
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35 dkg darált keksz
- 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
- 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
- 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
A bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
A krém készítése:
A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a habtejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
A máz elkészítése:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje krémet.
Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »