Nanaimo szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Az alsó réteghez:

  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 35 dkg darált keksz
  • 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
  • 15 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük, majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük, míg besűrűsödik.

Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.

A krém készítése:

A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a habtejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.

A máz elkészítése:

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk, hogy a csokoládé befedje krémet.

Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.