Mézes krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 4 ek langyos méz
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém:
- 9 dl tej
- 9 ek gríz
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- sárgabarack lekvár
Máz:
- 10 dkg jó minőségű csoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Sütőpapírból 4 gáztepsinyi méretű lapot vágunk (kb 32*32 cm-es), majd a cipókat a papíron egyesével kinyújtjuk. A kinyújtott lapokat a tepsi hátuljára tesszük a sütőpapír segítségével.
A lapokat egyesével kb 10-12 percig sütjük (vigyázat ne süssük túl!). A papírt tésztástól lehúzzuk a tepsi hátuljáról, majd rátesszük a következőt és ugyanúgy megsütjük. Az összes lappal így járunk el.
A krémhez a tejben elkeverjük a gírzt, majd megfőzzük. Ha felég kifűlt, akkor hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
Összeálltás: lap, lekvár, grízes krém, lap, lekvár, grízes krém, újabb lap, lekvár, grízes krém és végül az utolsó lappal befedjük.
A mázhoz megolvasztjuk a csokit az olajjal, mejd bevonjuk vele a süteményt.
Másnap szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »