Mézes krémes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 4 ek langyos méz
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém:
- 9 dl tej
- 9 ek gríz
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- sárgabarack lekvár
Máz:
- 10 dkg jó minőségű csoki
- 2-3 ek olaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
Sütőpapírból 4 gáztepsinyi méretű lapot vágunk (kb 32*32 cm-es), majd a cipókat a papíron egyesével kinyújtjuk. A kinyújtott lapokat a tepsi hátuljára tesszük a sütőpapír segítségével.
A lapokat egyesével kb 10-12 percig sütjük (vigyázat ne süssük túl!). A papírt tésztástól lehúzzuk a tepsi hátuljáról, majd rátesszük a következőt és ugyanúgy megsütjük. Az összes lappal így járunk el.
A krémhez a tejben elkeverjük a gírzt, majd megfőzzük. Ha felég kifűlt, akkor hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.
Összeálltás: lap, lekvár, grízes krém, lap, lekvár, grízes krém, újabb lap, lekvár, grízes krém és végül az utolsó lappal befedjük.
A mázhoz megolvasztjuk a csokit az olajjal, mejd bevonjuk vele a süteményt.
Másnap szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »