Meggyes-krémes piskóta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 3 ek méz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
- 2 dl tej
- 25 dkg magozott, felezett meggy
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 3 ek cukor(vagy ízlés szerint)
- 15 dkg margarin
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A cukrot, a puha margarint, a mézet, a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük. A tésztába belenyomkodjuk a meggyet. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint jól kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd a piskóta tetejére simítjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csorgatjuk.
A tálcán megrázogatjuk és így egyformán eloszlott a csokoládé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

