Meggyes-krémes piskóta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 3 ek méz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
- 2 dl tej
- 25 dkg magozott, felezett meggy
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 3 ek cukor(vagy ízlés szerint)
- 15 dkg margarin
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A cukrot, a puha margarint, a mézet, a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük. A tésztába belenyomkodjuk a meggyet. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint jól kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd a piskóta tetejére simítjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csorgatjuk.
A tálcán megrázogatjuk és így egyformán eloszlott a csokoládé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »