Meggyes-krémes piskóta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 3 ek méz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 sütőpor
- 2 dl tej
- 25 dkg magozott, felezett meggy
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1/2 liter tej
- 3 ek cukor(vagy ízlés szerint)
- 15 dkg margarin
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A cukrot, a puha margarint, a mézet, a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük. A tésztába belenyomkodjuk a meggyet. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint jól kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd a piskóta tetejére simítjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a krémre csorgatjuk.
A tálcán megrázogatjuk és így egyformán eloszlott a csokoládé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »