Márton szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor (a tészta 1/3 részéhez)
- 1 cs. sütőpor
- kevés tej
Krém:
- 4 kanál liszt
- ½ l tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg darált dió
A tetejére:
- 9 evőkanál cukor
- 6 evőkanál tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
- 5 dkg aprított dió (a végén keverjük a csokimázhoz)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk (se nem túl lágy, se ne kemény tészta legyen), 3 felé osztjuk. 1/3 részébe belegyúrjuk a kakaóport, elnyújtjuk a tésztákat, majd kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütjük. (Lehet sütőpapíron is.) A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz.
Végül hozzá keverjük a darált diót. A sütemény tetejét csokimázzal vagy tortabevonóval vonjuk be, amelybe aprított diót kevertünk.
Csokimáz: a tejet és a cukrot összefőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, végül az aprított diót. Összeállítás: fehér tészta, krém, barna tészta, krém, fehér tészta és máz.
Érdemes egy nappal korábban elkészíteni, hogy egy kicsit megpuhuljon a sütemény.