Marlenka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 mk szódabikarbóna
- 3 ek kakaópor
- 20 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütöpor
- 20 dkg porcukor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 4 ek liszt
- rumaroma
- 3 ek kókuszreszelék
- 10 dkg tejcsoki
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként egy közepes tepsi hátán kisütjük.
A krémhez a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet és sűrű krémmé főzzük. ha kihűlt hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a rumaromát, a porcukrot alaposan kikeverjük a margarinnal és a pudinghoz adjuk és alaposan eldolgozzuk vele.
Minden lapot megkenjük krémmel és egymásra tesszük. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeletelhetjük tetszés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

