Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marlenka recept

Marlenka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 mk szódabikarbóna
    • 3 ek kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 1/2 cs sütöpor
    • 20 dkg porcukor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 4 ek liszt
    • rumaroma
    • 3 ek kókuszreszelék
    • 10 dkg tejcsoki

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. A részeket egyenként egy közepes tepsi hátán kisütjük.

    A krémhez a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a többi tejet és sűrű krémmé főzzük. ha kihűlt hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a rumaromát, a porcukrot alaposan kikeverjük a margarinnal és a pudinghoz adjuk és alaposan eldolgozzuk vele.

    Minden lapot megkenjük krémmel és egymásra tesszük. Egy éjszakát pihentetjük, majd másnap szeletelhetjük tetszés szerint.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá