Marcsi szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 kispohár joghurt
- (az egyik pohár marad a mércének)
- 4 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 pohár cukor
- 4 pohár liszt
- 1/2 pohár étolaj,
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- rumaroma
- mazsola
Krém:
- alsó 2 cs csokoládé pudingpor
- felső 2 cs puncs pudingpor
- 7,5 dl tej
- rumaroma
- 12,5 dkg margarin
- cukor ízlés szerint
Mindkét pudingnál ez a mennyiség. (Összesen 1,5 l tej és 25 dkg margarin kell)
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat összekeverem sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon sütöttem légkeverésen kb. 30-40 percig. Tűpróbát érdemes végezni. Ha kihűlt három részre vágtam a tésztát.
A pudingokat sűrűre főztem 7,5 dl tejjel, majd a margarinnal jól kikevertem. A puncshoz rumba áztatott mazsolát tettem még. A tésztát megtöltöttem, alulra a csokoládé, majd egy lappal befedtem és erre jött a puncs. Kívülre is csokoládé puding került.
Mandula csíkokkal díszítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.