Marcsi szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 kispohár joghurt
- (az egyik pohár marad a mércének)
- 4 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 pohár cukor
- 4 pohár liszt
- 1/2 pohár étolaj,
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- rumaroma
- mazsola
Krém:
- alsó 2 cs csokoládé pudingpor
- felső 2 cs puncs pudingpor
- 7,5 dl tej
- rumaroma
- 12,5 dkg margarin
- cukor ízlés szerint
Mindkét pudingnál ez a mennyiség. (Összesen 1,5 l tej és 25 dkg margarin kell)
Elkészítése:
A tészta hozzávalókat összekeverem sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon sütöttem légkeverésen kb. 30-40 percig. Tűpróbát érdemes végezni. Ha kihűlt három részre vágtam a tésztát.
A pudingokat sűrűre főztem 7,5 dl tejjel, majd a margarinnal jól kikevertem. A puncshoz rumba áztatott mazsolát tettem még. A tésztát megtöltöttem, alulra a csokoládé, majd egy lappal befedtem és erre jött a puncs. Kívülre is csokoládé puding került.
Mandula csíkokkal díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »