Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcsi szelet recept

Marcsi szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2 kispohár joghurt
    • (az egyik pohár marad a mércének)
    • 4 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 pohár cukor
    • 4 pohár liszt
    • 1/2 pohár étolaj,
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • rumaroma
    • mazsola

    Krém:

    • alsó 2 cs csokoládé pudingpor
    • felső 2 cs puncs pudingpor
    • 7,5 dl tej
    • rumaroma
    • 12,5 dkg margarin
    • cukor ízlés szerint

    Mindkét pudingnál ez a mennyiség. (Összesen 1,5 l tej és 25 dkg margarin kell)

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalókat összekeverem sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon sütöttem légkeverésen kb. 30-40 percig. Tűpróbát érdemes végezni. Ha kihűlt három részre vágtam a tésztát.
    A pudingokat sűrűre főztem 7,5 dl tejjel, majd a margarinnal jól kikevertem. A puncshoz rumba áztatott mazsolát tettem még. A tésztát megtöltöttem, alulra a csokoládé, majd egy lappal befedtem és erre jött a puncs. Kívülre is csokoládé puding került.
    Mandula csíkokkal díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá