Marcsi szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 kispohár joghurt
  • (az egyik pohár marad a mércének)
  • 4 db egész tojás
  • 3 pohár cukor
  • 4 pohár liszt
  • 1/2 pohár étolaj,
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • rumaroma
  • mazsola

Krém:

  • alsó 2 cs csokoládé pudingpor
  • felső 2 cs puncs pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • rumaroma
  • 12,5 dkg margarin
  • cukor ízlés szerint

Mindkét pudingnál ez a mennyiség. (Összesen 1,5 l tej és 25 dkg margarin kell)

Elkészítése:
A tészta hozzávalókat összekeverem sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 180 fokon sütöttem légkeverésen kb. 30-40 percig. Tűpróbát érdemes végezni. Ha kihűlt három részre vágtam a tésztát.
A pudingokat sűrűre főztem 7,5 dl tejjel, majd a margarinnal jól kikevertem. A puncshoz rumba áztatott mazsolát tettem még. A tésztát megtöltöttem, alulra a csokoládé, majd egy lappal befedtem és erre jött a puncs. Kívülre is csokoládé puding került.
Mandula csíkokkal díszítettem.