Mambó szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 marék dió
Krém:
- 0,5 l tej
- 1,5 cs csoki puding
- cukor
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- (ízlés szerint 0,5 dl rum)
Második krém:
- 2 dl habtejszín + 2 ek kakaópor
- Tetejére lehet rumba áztatott mazsolát szórni
Elkészítése:
Tészta: A tojásokat a margarint és a cukrot habosra kikeverem. Azután hozzáadom a többi alapanyagot is, és kisütöm a tésztát egy szögletes tepsiben.
A krémhez a pudingot megfőzöm, úgy, hogy beleteszem a kakaóport is. Ha kész akkor kihűtöm, és ha kihűlt, akkor belekeverem a margarint és a cukrot(és a rumot). Ezt rákenem a tésztára. A habtejszínt felverem kemény habbá a kakaóporral, majd ezt a krémre kenem. A tetejére lehet szórni rumba áztatott mazsolát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

