Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- a liszt helyett 15 dkg darált mák
- fél cs sütőpor
Krémhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Elkészítés:
A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Az egyik lapot sütőpapíros tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk.A tepsibe rakott tésztát kis lekvárral megkenjük. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot. Tetejére csokimázat teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »