Máglyarakás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
Egyéb:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 3-4 kk. fahéj
- 5 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 3 dl habtejszín
- kevés lekvár
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 6 tojásból.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fahéjat és a 5 dkg vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. A 6 dl tejből keveset kiveszünk és simára keverjük a 2 pudingport, a maradék tejet 10 dkg cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot, felfőzzük, majd néha megkeverve hűtjük. Ha már csak meleg, belekeverjük apránként a 15 dkg vajat.
A dió 2/3 részét kevés porcukorral elkeverjük.
Sütemény összeállítása: a piskótára felkenjük a krém felét, ezen elosztjuk a darált, cukrozott diót, erre jön a kihűtött alma, ezt pici lekvárral megcsorgatjuk (a lekvár el is hagyható), végül ismét krém következik. A tetejét habbá vert habtejszínnel vonjuk be és megszórjuk darált dióval.
Én egy 36 cm x 24 cm-es tepsiben készítettem el a süteményt.