Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás szelet recept

Máglyarakás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1/2 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj

    Egyéb:

    • 1 kg alma
    • 10 dkg cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 citrom leve
    • 3-4 kk. fahéj
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg darált dió
    • 3 dl habtejszín
    • kevés lekvár

    Elkészítése:
    Egy tepsit kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 6 tojásból.
    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fahéjat és a 5 dkg vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.
    Elkészítjük a krémet. A 6 dl tejből keveset kiveszünk és simára keverjük a 2 pudingport, a maradék tejet 10 dkg cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot, felfőzzük, majd néha megkeverve hűtjük. Ha már csak meleg, belekeverjük apránként a 15 dkg vajat.
    A dió 2/3 részét kevés porcukorral elkeverjük.

    Sütemény összeállítása: a piskótára felkenjük a krém felét, ezen elosztjuk a darált, cukrozott diót, erre jön a kihűtött alma, ezt pici lekvárral megcsorgatjuk (a lekvár el is hagyható), végül ismét krém következik. A tetejét habbá vert habtejszínnel vonjuk be és megszórjuk darált dióval.
    Én egy 36 cm x 24 cm-es tepsiben készítettem el a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá