Máglyarakás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskóta tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

Egyéb:

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 3-4 kk. fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 3 dl habtejszín
  • kevés lekvár

Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 6 tojásból.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fahéjat és a 5 dkg vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. A 6 dl tejből keveset kiveszünk és simára keverjük a 2 pudingport, a maradék tejet 10 dkg cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a pudingot, felfőzzük, majd néha megkeverve hűtjük. Ha már csak meleg, belekeverjük apránként a 15 dkg vajat.
A dió 2/3 részét kevés porcukorral elkeverjük.

Sütemény összeállítása: a piskótára felkenjük a krém felét, ezen elosztjuk a darált, cukrozott diót, erre jön a kihűtött alma, ezt pici lekvárral megcsorgatjuk (a lekvár el is hagyható), végül ismét krém következik. A tetejét habbá vert habtejszínnel vonjuk be és megszórjuk darált dióval.
Én egy 36 cm x 24 cm-es tepsiben készítettem el a süteményt.