Madártej Szelet recept

Hozzávalók:
- 1 sütőpor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 4 dl tej
- 12 evőkanál cukor
- 10 dkg porcukor
- 12 evőkanál liszt
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- csokireszelék
Elkészítése:
Lap:
A tojásfehérjéket, 8 evőkanál cukorral habbá verjük. 8 evőkanál lisztben elkeverünk a sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
Krém:
A tojások sárgáját a maradék cukrot, lisztet, a vaníliás cukrot a tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
Tetejére a habtejszínből kemény habot verünk, csoki reszelékkel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »