Madártej Szelet recept

Hozzávalók:
- 1 sütőpor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
- 4 dl tej
- 12 evőkanál cukor
- 10 dkg porcukor
- 12 evőkanál liszt
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- csokireszelék
Elkészítése:
Lap:
A tojásfehérjéket, 8 evőkanál cukorral habbá verjük. 8 evőkanál lisztben elkeverünk a sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
Krém:
A tojások sárgáját a maradék cukrot, lisztet, a vaníliás cukrot a tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
Tetejére a habtejszínből kemény habot verünk, csoki reszelékkel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »