Madártej Szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Madártej Szelet

Hozzávalók:

  • 1 sütőpor
  • 8 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • csokireszelék

Elkészítése:
Lap:
A tojásfehérjéket, 8 evőkanál cukorral habbá verjük. 8 evőkanál lisztben elkeverünk a sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.

Krém:
A tojások sárgáját a maradék cukrot, lisztet, a vaníliás cukrot a tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.

Tetejére a habtejszínből kemény habot verünk, csoki reszelékkel megszórjuk.