Lajcsi szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna vagy egy csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 2x3dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet a szódabikarbónával vagy a sütőporral elkeverjük. A tészta hozzávalói közül a többit gőz felett felfőzzük(kakaópor, méz, tojás, cukor, margarin).
Ha felolvadt a cukor és a margarin akkor belekeverjük a lisztet is. A masszát három egyenlő részre osztjuk és három egyforma nagyságú lapot nyújtunk belőlük. 180-200 fokos sütőben kb 10 perc alatt süssük meg, de sütés előtt szurkáljuk meg a tetejét villával, hogy a sütés közben keletkező széndioxid tudjon hol távozni.
Ha megsültek a lapok várjuk meg hogy kihűljenek és közben készítsük el a krémet. A pudingokat megfőzzük 3-3 dl tejjel, majd a porcukrot és a margarin elkeverjük egymással, majd fele-fele arányban a pudingokhoz adjuk. A megsült tésztát megtöltjük a töltelékekkel.
Legalulra kerül a vanília ízű puding és a második lapra pedig a puncs ízű puding. A tetejét porcukorral szórhatjuk meg. Egy napot hagyjuk állni, hogy megfelelően megpuhuljon.