Kivi szelet recept

Hozzávalók:
Tészta
- 30 dkg kristálycukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 csipetnyi só
- 1 db sütőpor
- 35 dkg liszt
- 1 db mandula aroma
- 3 ek darálatlan mák
Krém
- 2 db vanília puding
- 0,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg tortadara
- 2 cs vanília cukor
- 0,5 l tejszín
Elkészítése:
A cukrot kikavarjuk a tojással, majd a többi alapanyagot lassan hozzáadjuk és a végén az olajat. Kizsírozott lisztezett tepsibe beleöntjük. Célszerű közepes tepsibe, mert akkor szép magas lesz a tészta.
Krém készítése: a vanília pudingot meg főzzük a tejben, és hagyjuk kihűlni, majd utána hozzáadjuk a vajat, a vanília cukrot, a porcukrot és robot géppel jó habosra kikavarjuk. Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a krémet. A tejszínhabot jó keményre felverjük, és azt is rákenjük a krémre. Tetejét megszórjuk tortadarával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »