Kivi szelet recept

Hozzávalók:
Tészta
- 30 dkg kristálycukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 csipetnyi só
- 1 db sütőpor
- 35 dkg liszt
- 1 db mandula aroma
- 3 ek darálatlan mák
Krém
- 2 db vanília puding
- 0,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg tortadara
- 2 cs vanília cukor
- 0,5 l tejszín
Elkészítése:
A cukrot kikavarjuk a tojással, majd a többi alapanyagot lassan hozzáadjuk és a végén az olajat. Kizsírozott lisztezett tepsibe beleöntjük. Célszerű közepes tepsibe, mert akkor szép magas lesz a tészta.
Krém készítése: a vanília pudingot meg főzzük a tejben, és hagyjuk kihűlni, majd utána hozzáadjuk a vajat, a vanília cukrot, a porcukrot és robot géppel jó habosra kikavarjuk. Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a krémet. A tejszínhabot jó keményre felverjük, és azt is rákenjük a krémre. Tetejét megszórjuk tortadarával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »