Kivi szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta
- 30 dkg kristálycukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 csipetnyi só
- 1 db sütőpor
- 35 dkg liszt
- 1 db mandula aroma
- 3 ek darálatlan mák
Krém
- 2 db vanília puding
- 0,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg tortadara
- 2 cs vanília cukor
- 0,5 l tejszín
Elkészítése:
A cukrot kikavarjuk a tojással, majd a többi alapanyagot lassan hozzáadjuk és a végén az olajat. Kizsírozott lisztezett tepsibe beleöntjük. Célszerű közepes tepsibe, mert akkor szép magas lesz a tészta.
Krém készítése: a vanília pudingot meg főzzük a tejben, és hagyjuk kihűlni, majd utána hozzáadjuk a vajat, a vanília cukrot, a porcukrot és robot géppel jó habosra kikavarjuk. Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a krémet. A tejszínhabot jó keményre felverjük, és azt is rákenjük a krémre. Tetejét megszórjuk tortadarával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.