Kivi szelet recept

Hozzávalók:
Tészta
- 30 dkg kristálycukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl olaj
- 2 dl tej
- 1 csipetnyi só
- 1 db sütőpor
- 35 dkg liszt
- 1 db mandula aroma
- 3 ek darálatlan mák
Krém
- 2 db vanília puding
- 0,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg tortadara
- 2 cs vanília cukor
- 0,5 l tejszín
Elkészítése:
A cukrot kikavarjuk a tojással, majd a többi alapanyagot lassan hozzáadjuk és a végén az olajat. Kizsírozott lisztezett tepsibe beleöntjük. Célszerű közepes tepsibe, mert akkor szép magas lesz a tészta.
Krém készítése: a vanília pudingot meg főzzük a tejben, és hagyjuk kihűlni, majd utána hozzáadjuk a vajat, a vanília cukrot, a porcukrot és robot géppel jó habosra kikavarjuk. Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a krémet. A tejszínhabot jó keményre felverjük, és azt is rákenjük a krémre. Tetejét megszórjuk tortadarával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »