Kivi szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta

  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl olaj
  • 2 dl tej
  • 1 csipetnyi só
  • 1 db sütőpor
  • 35 dkg liszt
  • 1 db mandula aroma
  • 3 ek darálatlan mák

Krém

  • 2 db vanília puding
  • 0,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg tortadara
  • 2 cs vanília cukor
  • 0,5 l tejszín

Elkészítése:
A cukrot kikavarjuk a tojással, majd a többi alapanyagot lassan hozzáadjuk és a végén az olajat. Kizsírozott lisztezett tepsibe beleöntjük. Célszerű közepes tepsibe, mert akkor szép magas lesz a tészta.
Krém készítése: a vanília pudingot meg főzzük a tejben, és hagyjuk kihűlni, majd utána hozzáadjuk a vajat, a vanília cukrot, a porcukrot és robot géppel jó habosra kikavarjuk. Ha kihűlt a tészta, akkor rákenjük a krémet. A tejszínhabot jó keményre felverjük, és azt is rákenjük a krémre. Tetejét megszórjuk tortadarával.