Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés krémes recept

Kávés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 1 dl olaj
    • 6 ek liszt
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 2 cs vaníliás cukor

    Közé:

    • babapiskóta
    • tej
    • kávé

    Tetejére:

    • 5 dl habtejszín

     

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan összedolgozzuk. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd a sárgákat a habhoz adjuk és összekeverjük, majd a lisztet is eldolgozzuk benne. Egy 25*39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a pudingot és jól eldolgozzuk. Az így kapott krémet a piskótára simítjuk.

    A kávé és a tej 1:1 arányú keverékében megmártjuk a babapiskótákat, majd a krém tetejére tesszük.

    A tejszínt felverjük keményre, majd a babapiskótákra kenjük egyenletesen. Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd pár óra múlva szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá