Kávés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 dl olaj
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 cs vaníliás cukor

Közé:

  • babapiskóta
  • tej
  • kávé

Tetejére:

  • 5 dl habtejszín

 

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan összedolgozzuk. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd a sárgákat a habhoz adjuk és összekeverjük, majd a lisztet is eldolgozzuk benne. Egy 25*39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a pudingot és jól eldolgozzuk. Az így kapott krémet a piskótára simítjuk.

A kávé és a tej 1:1 arányú keverékében megmártjuk a babapiskótákat, majd a krém tetejére tesszük.

A tejszínt felverjük keményre, majd a babapiskótákra kenjük egyenletesen. Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd pár óra múlva szeletelve tálaljuk.