Japán szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 12 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- kevés tejföl
Krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a liszttel, sütőporral, és a margarinnal, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és nyújtható legyen. Három részre osztjuk. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes tepsi hátára fektetjük. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A hab 1/3-ad részét rásimítjuk a lapra, majd megszórhatjuk dióval, mogyoróval, mandulával vagy kókuszreszelékkel. Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük amíg a hab szép aranybarna nem lesz. A másik két lappal is így járunk el, majd a lapokat teljesen kihűtjük.
A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd langyosra hűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a cukorral, majd a pudingos krémhez dolgozzuk.
A lapokat a krémmel megtöltjük, egymásra tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »