Japán szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 12 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- kevés tejföl
Krém:
- 2 cs csokis pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a liszttel, sütőporral, és a margarinnal, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és nyújtható legyen. Három részre osztjuk. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes tepsi hátára fektetjük. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A hab 1/3-ad részét rásimítjuk a lapra, majd megszórhatjuk dióval, mogyoróval, mandulával vagy kókuszreszelékkel. Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük amíg a hab szép aranybarna nem lesz. A másik két lappal is így járunk el, majd a lapokat teljesen kihűtjük.
A krémhez a pudingporokat felfőzzük a tejben, majd langyosra hűtjük. A margarint alaposan kikeverjük a cukorral, majd a pudingos krémhez dolgozzuk.
A lapokat a krémmel megtöltjük, egymásra tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »