Intelligens sütemény recept
Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (M-es) - 20 dkg cukor
- 4 ek (4 csomag) vaníliás cukor
- 9 ek liszt
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 liter tej (2,8-as)
- csipet só
Elkészítése:
A tojások sárgáit egy nagy tálban a kristálycukor felével és a vaníliás cukrokkal kikeverjük. Hozzákeverjük a vajat, kanalanként a lisztet és apránként a tejet.
A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük a csipet sóval.
Egy 33*25 cm-es formát kivajazunk és morzsával szórunk (így finomabb, de praktikusabb, ha sütőpapírral béleljük).
A fehérjét kis adagonként kézi habverővel beleforgatjuk a sárgákhoz. Nem baj, ha maradnak benne kisebb fehérje “gumók”.
Hideg sütőbe toljuk, 200 fokon sütjük (az elejétől számítva) 30 percig, majd 150 fokon további 30-40 percen át. Alsó-felső sütéssel!
Miközben hűl, szilárdulni fog még!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

