Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások sárgáit egy nagy tálban a kristálycukor felével és a vaníliás cukrokkal kikeverjük. Hozzákeverjük a vajat, kanalanként a lisztet és apránként a tejet.
A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük a csipet sóval.
Egy 33*25 cm-es formát kivajazunk és morzsával szórunk (így finomabb, de praktikusabb, ha sütőpapírral béleljük).
A fehérjét kis adagonként kézi habverővel beleforgatjuk a sárgákhoz. Nem baj, ha maradnak benne kisebb fehérje “gumók”.
Hideg sütőbe toljuk, 200 fokon sütjük (az elejétől számítva) 30 percig, majd 150 fokon további 30-40 percen át. Alsó-felső sütéssel!
Miközben hűl, szilárdulni fog még!
És most, hogy ismét szembesültem a sütés mikéntjével azt mondom a rétegek kialakulásához a tepsi méretén kívül az is nagyban hozzájárul, hogy először magasabb hőmérsékleten sütjük, ez felhúzza a tésztát kissé, majd alacsonyabbra vesszük és ekkor kezd igazán átsülni az egész.