Hungária szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg őrölt dió
- kevés sütőpor
- 1 mokkáskanál szalalkáli
- 5 evőkanál víz
A krémhez:
- 10 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 5 cl rum
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
A csokoládé mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat feltörjük és kettévesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel, majd hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre vert kemény habot. A
masszát kétfelé vesszük. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe itt-ott szétszórjuk az egyik felét. A massza másik felébe beletesszük az őrölt diót, a szalalkálit és a tepsi üres részeire rakjuk. Előmelegített sütőben lassú tűzön kisütjük. A tejben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd félretesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a cukorral, a dióval és a rummal. Hozzáadjuk a kihűlt péphez és simára keverjük. Az összetört csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és hideg helyre tesszük. Másnap reggel ráöntjük az olvasztott csokoládét és mielőtt megszilárdulna, késsel a kívánt formára vágjuk. Amikor teljesen megdermedt, készre szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »