Hullámos felhő szelet recept

Hozzávalók: A tészta hozzávalói:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém hozzávalói:
- 7,5 dl tej
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Hozzávalók a krém tetejére:
- 0,5 liter tejszín
- 1 habfixáló
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése: A tészta elkészítése: 2,5 dl vizet, 15 dkg zsírt felforralunk, majd hozzákeverünk kb. 15 dkg lisztet, összefőzzük. 15-20 percig állni hagyjuk, utána 6 db tojást egyenként belekeverünk. 2 lapot sütünk a tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes hullámos felületű lapokat kapunk. A krém készítése: 7,5 dl tejben, 3 vaníliás pudingot sűrűre főzünk,1 margarint,15 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Ezt a krémet az egyik lapra kenjük. A következő lépésben 5 dl tejszínt, 2 vanillincukorral habnak felverjük és közben beleteszünk 1 habfixálót és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémre kenjük és ráhelyezzük a másik lapot. Porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »