Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda pudingos mézes krémes recept

Hólabda pudingos mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek porcukor
    • 4 ek langyos méz
    • 50 g vaj
    • 450 g liszt
    • 5+2 ek tej
    • 1 tk szódabikarbóna
    • pár csepp citromlé
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krémhez:

    • 2 cs hólabda pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Mázhoz:

    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 0,5 citrom leve
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.

    A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 ek kakaóport, amit 2 ek tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25*35 cm), majd megsütjük pár perc alatt.

    A tejben felfőzzük a pudingot. Habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport teszünk.

    Összeállítjuk a süteményt. A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével. Rásimítjuk a süteményre, hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá