Hólabda pudingos mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hólabda pudingos mézes krémes

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 tojás
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek langyos méz
  • 50 g vaj
  • 450 g liszt
  • 5+2 ek tej
  • 1 tk szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez:

  • 2 cs hólabda pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Mázhoz:

  • 1 darab tojásfehérje
  • 0,5 citrom leve
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével és a masszát jól összegyúrjuk.

A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 ek kakaóport, amit 2 ek tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25*35 cm), majd megsütjük pár perc alatt.

A tejben felfőzzük a pudingot. Habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport teszünk.

Összeállítjuk a süteményt. A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével. Rásimítjuk a süteményre, hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept