Hatlapos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 cs szalalkáli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 4 dl tej (amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen)
Krém:
- 4 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 2 ek kakaópor
- 1,7 l tej
- ízlés szerint cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk szét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lapokat vékonyra kinyújtjuk, megszurkáljuk villával, hogy ne legyenek hólyagosak.
Ezeket a lapokat célszerű tepsi hátulján sütni (sütőpapíron). A meleg sütőben pár perc alatt megsütjük. A pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük.
Aki nagyon csokisan szeretné, készítheti csokoládés pudingporral, aki nem annyira csokisan szereti, adja a kakaóport a vaníliás pudinghoz. És ne felejtsük ki a vaníliás cukrot sem!
A lapokat töltsük meg a még meleg krémmel. Tálalás előtt hűtőben tároljuk. (Pár órán át hagyjuk állni a süteményt.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »