Habos Zsuzsi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 5 ek méz
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- baracklekvár a lapok kenéséhez
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukor
- mandula aroma vagy citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódapor kivételével,gőz felett habosra keverem. Amikor habos leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. A tésztákat egyenként kinyújtom egyforma nagyságúra és egyenként kisütöm 180 fokos sütőben pár perc alatt. Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral.A krémhez pudingot a szokásos módon felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem. A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »