Habos Zsuzsi szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 5 ek méz
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- baracklekvár a lapok kenéséhez
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 15 dkg cukor
- mandula aroma vagy citromlé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódapor kivételével,gőz felett habosra keverem. Amikor habos leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom és 4 egyenlő részre osztom. A tésztákat egyenként kinyújtom egyforma nagyságúra és egyenként kisütöm 180 fokos sütőben pár perc alatt. Amikor a lapok kisültek vékonyan lekenem őket baracklekvárral.A krémhez pudingot a szokásos módon felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt pudinggal összekeverem. A lekváros lapokat megtöltöm a krémmel. A legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.2 tojás fehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és az aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem. Nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

