Ferdinánd tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg margarin
- 2,5 dl tej
- pici só
Krém:
- 10-15 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukor
Öntet:
- 1,5-2 dl tej
- 1-2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A cukrot és a sót beleszórjuk, majd tálba öntjük és a liszttel, a tojással, az olvasztott margarinnal összedolgozzuk. Letakarva langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük. A töltelékhez a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a krémünkkel, majd feltekerjük. Szeletekre vágjuk és a kivajazott kerámia tálba szorosan egymás mellé helyezzük. Öntetet akkor locsoljuk rá, mikor már félig megsült a tésztánk, majd 10 percre még visszatesszük a sütőbe. 180 fokon előmelegített sütőben sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »