Felhő szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
A krémhez:
- 1 liter tej
- 2 ek liszt
- 2 cs vaníliapuding
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliáscukor
- 0,5 liter habtejszín
Elkészítése:
Krém: A lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, kevés hideg tejben simára keverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és sűrűre főzzük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A tészta: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Két részre osztjuk, zsírozott tepsi hátulján,180 fokon sütjük.(vigyázat, gyorsan sül) Az egyik lapot, ha megsült, még melegen felvágjuk akkorára, amekkora szeleteket szeretnénk. Az egyik lapra kenjük a krémet, rá a felvert tejszínt, és a tejszínre rárakosgatjuk az előre felvágott lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük. Tegyük hűtőbe, és legjobb, ha másnap fogyasztjuk! Isteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »