Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Felhő szelet recept

Felhő szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 5 dkg margarin
    • 1 ek méz

    A krémhez:

    • 1 liter tej
    • 2 ek liszt
    • 2 cs vaníliapuding
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 vaníliáscukor
    • 0,5 liter habtejszín

    Elkészítése:
    Krém: A lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, kevés hideg tejben simára keverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és sűrűre főzzük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

    A tészta: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Két részre osztjuk, zsírozott tepsi hátulján,180 fokon sütjük.(vigyázat, gyorsan sül) Az egyik lapot, ha megsült, még melegen felvágjuk akkorára, amekkora szeleteket szeretnénk. Az egyik lapra kenjük a krémet, rá a felvert tejszínt, és a tejszínre rárakosgatjuk az előre felvágott lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük. Tegyük hűtőbe, és legjobb, ha másnap fogyasztjuk! Isteni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá