Felhő szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek méz

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 2 ek liszt
  • 2 cs vaníliapuding
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 vaníliáscukor
  • 0,5 liter habtejszín

Elkészítése:
Krém: A lisztet a pudinggal összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, kevés hideg tejben simára keverjük, majd a többi forrásban lévő tejhez öntjük és sűrűre főzzük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A tészta: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Két részre osztjuk, zsírozott tepsi hátulján,180 fokon sütjük.(vigyázat, gyorsan sül) Az egyik lapot, ha megsült, még melegen felvágjuk akkorára, amekkora szeleteket szeretnénk. Az egyik lapra kenjük a krémet, rá a felvert tejszínt, és a tejszínre rárakosgatjuk az előre felvágott lapokat. Tetejét porcukorral meghintjük. Tegyük hűtőbe, és legjobb, ha másnap fogyasztjuk! Isteni!