Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő kocka recept

Feketeerdő kocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 csapott evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • fél csomag sütőpor

    Krém:

    • 1 csomag vanília puding
    • 2,5 dl meggylé (kompót leve)
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • magozott meggy

    Hab:

    • 2 csomag tejszínhabpor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:
    A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd a cukros masszához keverjük és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni.
    A krémhez a vanília pudingot a meggylével megfőzzük, majd ezt is kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük felverni és beleöntjük a habfixálót, addig verjük amíg kemény lesz. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, a krémbe nyomkodjunk meggyet, majd kenjük rá a tejszínt, és végül reszeljünk a tetejére csokit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá