Feketeerdő kocka recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 5 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag vanília puding
- 2,5 dl meggylé (kompót leve)
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- magozott meggy
Hab:
- 2 csomag tejszínhabpor
- 3 dl tej
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd a cukros masszához keverjük és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével megfőzzük, majd ezt is kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük felverni és beleöntjük a habfixálót, addig verjük amíg kemény lesz. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, a krémbe nyomkodjunk meggyet, majd kenjük rá a tejszínt, és végül reszeljünk a tetejére csokit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

