Feketeerdő kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 1 csomag vanília puding
  • 2,5 dl meggylé (kompót leve)
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • magozott meggy

Hab:

  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd a cukros masszához keverjük és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével megfőzzük, majd ezt is kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük felverni és beleöntjük a habfixálót, addig verjük amíg kemény lesz. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, a krémbe nyomkodjunk meggyet, majd kenjük rá a tejszínt, és végül reszeljünk a tetejére csokit.