Fahéjas vaníliás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztájához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 (fél csomag)sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 mokkás kanál fahéj
- kevés só
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vaj vagy margarin(én vajjal készítem)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- a díszítéshez csoki reszelék
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, a diót, a fahéjat és a sót. Úgy sütjük mint a piskótát.
Krém:
A pudingokat megfőzzük a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikavart margarint és rákenjük a kihűlt tészta tetejére. A habtejszínt felverjük, ha szükséges cukrozzuk, majd rákenjük a krém tetejére. Elsimítjuk és csokireszelékkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »