Fahéjas vaníliás szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztájához:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 (fél csomag)sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 mokkás kanál fahéj
- kevés só
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vaj vagy margarin(én vajjal készítem)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- a díszítéshez csoki reszelék
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, a diót, a fahéjat és a sót. Úgy sütjük mint a piskótát.
Krém:
A pudingokat megfőzzük a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikavart margarint és rákenjük a kihűlt tészta tetejére. A habtejszínt felverjük, ha szükséges cukrozzuk, majd rákenjük a krém tetejére. Elsimítjuk és csokireszelékkel díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.