Fahéjas vaníliás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztájához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 5 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 (fél csomag)sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 1 mokkás kanál fahéj
- kevés só
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás puding
- 6 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vaj vagy margarin(én vajjal készítem)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- a díszítéshez csoki reszelék
Elkészítése:
A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, a diót, a fahéjat és a sót. Úgy sütjük mint a piskótát.
Krém:
A pudingokat megfőzzük a tejben, majd hozzáadjuk a porcukorral kikavart margarint és rákenjük a kihűlt tészta tetejére. A habtejszínt felverjük, ha szükséges cukrozzuk, majd rákenjük a krém tetejére. Elsimítjuk és csokireszelékkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

