Emeletes élvezet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1. réteg:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- kevés tej
2. réteg:
- 20 dkg túró
- porcukor
- 2 dl habtejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
3. réteg:
- 2 cs. Aranka vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
4. réteg:
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A habtejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.