Emeletes élvezet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

1. réteg:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg  margarin
  • 5 dkg porcukor
  • kevés tej

2. réteg:

  • 20 dkg túró
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor

3. réteg:

  • 2 cs. Aranka vaníliás krémpor
  • 5 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor

4. réteg:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A habtejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.