Dupla karamellás sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg margarin
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs karamellás pudingpor
- 2 cs karamellás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 ek liszt
- 5 ek cukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérje keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon egy 25*35 cm-es tepsiben.
A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrot és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük és beleöntjük a tejbe, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamellás cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne.
Rásimítjuk a kihűlt tésztára. A tetejére felverjük keményre a tejszínt és a krémre kenjük, majd a tetejét megszórjuk csokoládé forgáccsal vagy kakaóporral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »


