Dupla karamellás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs karamellás pudingpor
- 2 cs karamellás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 ek liszt
- 5 ek cukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérje keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon egy 25*35 cm-es tepsiben.
A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrot és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük és beleöntjük a tejbe, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamellás cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne.
Rásimítjuk a kihűlt tésztára. A tetejére felverjük keményre a tejszínt és a krémre kenjük, majd a tetejét megszórjuk csokoládé forgáccsal vagy kakaóporral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »