Dupla karamellás sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs karamellás pudingpor
- 2 cs karamellás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 1 ek liszt
- 5 ek cukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérje keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon egy 25*35 cm-es tepsiben.
A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrot és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük és beleöntjük a tejbe, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamellás cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne.
Rásimítjuk a kihűlt tésztára. A tetejére felverjük keményre a tejszínt és a krémre kenjük, majd a tetejét megszórjuk csokoládé forgáccsal vagy kakaóporral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »