Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla karamellás sütemény recept

Dupla karamellás sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12,5 dkg margarin
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • fél cs sütőpor

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 cs karamellás pudingpor
    • 2 cs karamellás cukor
    • 12,5 dkg margarin
    • 1 ek liszt
    • 5 ek cukor

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérje keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon egy 25*35 cm-es tepsiben.

    A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrot és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük és beleöntjük a tejbe, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamellás cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne.

    Rásimítjuk a kihűlt tésztára. A tetejére felverjük keményre a tejszínt és a krémre kenjük, majd a tetejét megszórjuk csokoládé forgáccsal vagy kakaóporral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá