Dupla karamellás sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Dupla karamellás sütemény

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 2 cs karamellás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 ek liszt
  • 5 ek cukor

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport, majd a tojásfehérje keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon egy 25*35 cm-es tepsiben.

A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrot és a lisztet. A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük és beleöntjük a tejbe, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamellás cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne.

Rásimítjuk a kihűlt tésztára. A tetejére felverjük keményre a tejszínt és a krémre kenjük, majd a tetejét megszórjuk csokoládé forgáccsal vagy kakaóporral.