Dorottya szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs. sütőpor
- kevés tej
Krém:
- 4 kanál liszt
- ½ l tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 cs. vaníliás cukor
- 1 tábla csokoládé (vagy tortabevonó)
Csokimáz:
- 9 evőkanál cukor
- 6 evőkanál tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, 3 felé osztjuk, elnyújtjuk majd kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütjük. (Lehet sütőpapíron is.) A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz.
A csokoládét késsel apró darabokra vágjuk (vagy reszeljük), és a krémbe keverjük. A sütemény tetejére csokimázat készítünk, vagy tortabevonóval bevonjuk. Csokimáz: A cukrot a tejjel összefőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a margarint.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.