Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dorottya szelet recept

Dorottya szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg margarin
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 evőkanál méz
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs. sütőpor
    • kevés tej

    Krém:

    • 4 kanál liszt
    • ½ l tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 cs. vaníliás cukor
    • 1 tábla csokoládé (vagy tortabevonó)

    Csokimáz:

    • 9 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál tej
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, 3 felé osztjuk, elnyújtjuk majd kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütjük. (Lehet sütőpapíron is.) A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz.
    A csokoládét késsel apró darabokra vágjuk (vagy reszeljük), és a krémbe keverjük. A sütemény tetejére csokimázat készítünk, vagy tortabevonóval bevonjuk. Csokimáz: A cukrot a tejjel összefőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a margarint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá