Dorottya szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • kevés tej

Krém:

  • 4 kanál liszt
  • ½ l tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • 1 tábla csokoládé (vagy tortabevonó)

Csokimáz:

  • 9 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, 3 felé osztjuk, elnyújtjuk majd kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütjük. (Lehet sütőpapíron is.) A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz.
A csokoládét késsel apró darabokra vágjuk (vagy reszeljük), és a krémbe keverjük. A sütemény tetejére csokimázat készítünk, vagy tortabevonóval bevonjuk. Csokimáz: A cukrot a tejjel összefőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a margarint.