Csíkos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 evőkanál kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 15 evőkanál liszt
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna
- pici só
- 5 evőkanál darált mák
- 3 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál darált dió
A krémhez:
- 1 l tej
- 8 evőkanál búzadara
- 20dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- pici só
A tetejére:
- étcsokoládés tortadara
Elkészítése:
A tésztához a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe a mákot, a másodikba a kakaót, a harmadikba a diót keverjük. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, és közepes hőfokon külön- külön 12-15 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejet felforraljuk a sóval, állandó keverés közben beleöntjük a grízt, keményre főzzük, és teljesen kihűtjük. Belekeverjük a margarint és a cukrokat, majd ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére is kenünk egy vékonyabb réteget. Étcsokoládés tortadarával megszórjuk, és fogyasztásig hűtőbe tesszük. Kb egy centis szeletekre vágva kínáljuk. Nagyon dekoratív, ízletes sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »