Csíkos szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 evőkanál kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 15 evőkanál liszt
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna
- pici só
- 5 evőkanál darált mák
- 3 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál darált dió
A krémhez:
- 1 l tej
- 8 evőkanál búzadara
- 20dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- pici só
A tetejére:
- étcsokoládés tortadara
Elkészítése:
A tésztához a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe a mákot, a másodikba a kakaót, a harmadikba a diót keverjük. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, és közepes hőfokon külön- külön 12-15 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejet felforraljuk a sóval, állandó keverés közben beleöntjük a grízt, keményre főzzük, és teljesen kihűtjük. Belekeverjük a margarint és a cukrokat, majd ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére is kenünk egy vékonyabb réteget. Étcsokoládés tortadarával megszórjuk, és fogyasztásig hűtőbe tesszük. Kb egy centis szeletekre vágva kínáljuk. Nagyon dekoratív, ízletes sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »