Csíkos szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 evőkanál kristálycukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 15 evőkanál liszt
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna
- pici só
- 5 evőkanál darált mák
- 3 evőkanál kakaó
- 5 evőkanál darált dió
A krémhez:
- 1 l tej
- 8 evőkanál búzadara
- 20dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- pici só
A tetejére:
- étcsokoládés tortadara
Elkészítése:
A tésztához a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe a mákot, a másodikba a kakaót, a harmadikba a diót keverjük. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, és közepes hőfokon külön- külön 12-15 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejet felforraljuk a sóval, állandó keverés közben beleöntjük a grízt, keményre főzzük, és teljesen kihűtjük. Belekeverjük a margarint és a cukrokat, majd ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére is kenünk egy vékonyabb réteget. Étcsokoládés tortadarával megszórjuk, és fogyasztásig hűtőbe tesszük. Kb egy centis szeletekre vágva kínáljuk. Nagyon dekoratív, ízletes sütemény.