Csíkos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 15 evőkanál liszt
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • 5 evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál kakaó
  • 5 evőkanál darált dió

A krémhez:

  • 1 l tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 20dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • pici só

A tetejére:

  • étcsokoládés tortadara

Elkészítése:
A tésztához a cukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe a mákot, a másodikba a kakaót, a harmadikba a diót keverjük. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, és közepes hőfokon külön- külön 12-15 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krémhez a tejet felforraljuk a sóval, állandó keverés közben beleöntjük a grízt, keményre főzzük, és teljesen kihűtjük. Belekeverjük a margarint és a cukrokat, majd ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére is kenünk egy vékonyabb réteget. Étcsokoládés tortadarával megszórjuk, és fogyasztásig hűtőbe tesszük. Kb egy centis szeletekre vágva kínáljuk. Nagyon dekoratív, ízletes sütemény.