Citromos krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg zsír /vagy margarin/
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kanál cukor
- sütőpor
Krémhez:
- 1 liter tej
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 2 vaníliás cukor
- 2 citrom
- 20 dkg margarin
- 30 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta alapanyagjait összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle./ Nekem 4 lap ki jött belőle, de elég a 3 is/ A tejet a 8 kanál cukorral, a 8 kanál lisztel és a vaníliás cukorral sűrű krémé főzzük. A 20 dkg margarint 30 dkg cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a 2 citrom levét és a reszelt héját és a krémbe keverjük. Mikor kihűlt, három részre osztjuk a krémet, megtöltjük a tésztát. A tetejére öntött krémbe olvasztott csokival csíkokat húzunk és kanállal elkenjük. Egy estét állni hagyjuk a hűtőbe.
Sztori: Szeretek új recepteket kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »