Citromos krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg zsír /vagy margarin/
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 kanál cukor
- sütőpor
Krémhez:
- 1 liter tej
- 8 kanál cukor
- 8 kanál liszt
- 2 vaníliás cukor
- 2 citrom
- 20 dkg margarin
- 30 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta alapanyagjait összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle./ Nekem 4 lap ki jött belőle, de elég a 3 is/ A tejet a 8 kanál cukorral, a 8 kanál lisztel és a vaníliás cukorral sűrű krémé főzzük. A 20 dkg margarint 30 dkg cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a 2 citrom levét és a reszelt héját és a krémbe keverjük. Mikor kihűlt, három részre osztjuk a krémet, megtöltjük a tésztát. A tetejére öntött krémbe olvasztott csokival csíkokat húzunk és kanállal elkenjük. Egy estét állni hagyjuk a hűtőbe.
Sztori: Szeretek új recepteket kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

