Brüsszeli krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg vajas keksz
- 10-15 evőkanál kristály cukor
- 1 csomag étkezési zselatin
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1,5 liter tej
- 1 kocka margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére csoki máz :
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A pudingporokat elkeverjük a zselatinnal. Simára keverjük kevés tejjel. A többi tejet feltesszük forrni a kristálycukorral. Mikor forr, felfőzzük benne a pudingot majd hűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Egy közepes tepsit vagy szögletes jénait kirakunk egy sor keksszel, erre jön egy harmad krém, megint kirakjuk egy sor keksszel megint krém ismét keksz és végül krém. Tetejére csokimáz kerül: A vajat, kakaóport, porcukrot egy evőkanál tejjel felfőzzük. Mikor levettük a tűzről bele keverünk egy evőkanál lisztet és a süti tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

