Brüsszeli krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg vajas keksz
- 10-15 evőkanál kristály cukor
- 1 csomag étkezési zselatin
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1,5 liter tej
- 1 kocka margarin
- 20 dkg porcukor
Tetejére csoki máz :
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál tej
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
A pudingporokat elkeverjük a zselatinnal. Simára keverjük kevés tejjel. A többi tejet feltesszük forrni a kristálycukorral. Mikor forr, felfőzzük benne a pudingot majd hűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Egy közepes tepsit vagy szögletes jénait kirakunk egy sor keksszel, erre jön egy harmad krém, megint kirakjuk egy sor keksszel megint krém ismét keksz és végül krém. Tetejére csokimáz kerül: A vajat, kakaóport, porcukrot egy evőkanál tejjel felfőzzük. Mikor levettük a tűzről bele keverünk egy evőkanál lisztet és a süti tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »