Árvácska recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 16
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs puncs pudingpor
- 2 cs sütőpor
- 16 ek cukor
- 4 cs csokis pudingpor
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- fél l tej
- 20 dkg porcukor
- 37 dkg margarin
Elkészítése:
3 tojást ketté választunk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás pudingporral és 1 kávéskanál sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a sárgákat is.
Egy őzgerincet kivajazunk és zsírozunk, majd belesimítjuk a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Egy újabb 3 tojásos piskótát készítünk őzgerinc formában, csak azt puncs ízű pudingporral keverjük ki.
2 db 5 tojásos lapot sütünk, mind a 2 cs csokis pudingport keverünk és ezeket a lapokat nagy gáztepsiben sütjük ki. Mikor kisültek a barna lapok még melegen feltekerjük őket.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd mikor langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint és a cukrot, majd jól kihabosítjuk. Ketté vesszük és az egyik felébe belekeverünk 3 ek kakaót.
A fehér és a rózsaszín tésztát hosszában ketté vágjuk, majd egy rózsaszín és egy fehér oldalát bekenjük a kakaós krémmel és összeragasztjuk vele. A maradék tésztákkal megismételjük, így lesz 2 színes tésztánk.
Az egyik barna lapot kitekerjük, megkenjük a fehér krém felével, majd erre kenjük a barna krém felét, majd rátesszük az egyik színes tésztát és szorosan feltekerjük.
A másik barna lappal is megcsináljuk ugyan ezt. Szeletelés előtt jól lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »