Árvácska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 16 tojás
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 2 cs sütőpor
  • 16 ek cukor
  • 4 cs csokis pudingpor

Krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • fél l tej
  • 20 dkg porcukor
  • 37 dkg margarin

Elkészítése:

3 tojást ketté választunk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás pudingporral és 1 kávéskanál sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a sárgákat is.

Egy őzgerincet kivajazunk és zsírozunk, majd belesimítjuk a masszát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Egy újabb 3 tojásos piskótát készítünk őzgerinc formában, csak azt puncs ízű pudingporral keverjük ki.

2 db 5 tojásos lapot sütünk, mind a 2 cs csokis pudingport keverünk és ezeket a lapokat nagy gáztepsiben sütjük ki. Mikor kisültek a barna lapok még melegen feltekerjük őket.

A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd mikor langyosra hűlt hozzáadjuk a margarint és a cukrot, majd jól kihabosítjuk. Ketté vesszük és az egyik felébe belekeverünk 3 ek kakaót.

A fehér és a rózsaszín tésztát hosszában ketté vágjuk, majd egy rózsaszín és egy fehér oldalát bekenjük a kakaós krémmel és összeragasztjuk vele. A maradék tésztákkal megismételjük, így lesz 2 színes tésztánk.

Az egyik barna lapot kitekerjük, megkenjük a fehér krém felével, majd erre kenjük a barna krém felét, majd rátesszük az egyik színes tésztát és szorosan feltekerjük.

A másik barna lappal is megcsináljuk ugyan ezt. Szeletelés előtt jól lehűtjük.