Anasztázia szelet recept
Hozzávalók:
Alsó tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor
Piskóta tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 4 evőkanál rétesliszt
- fél sütőpor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1 cs vaníliapuding
- 2 ek cukor
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg savanykás lekvár
Elkészítés:
Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy ,ribizli, áfonya. Ez kb 36×31 cm nekem ilyen méretű a gáztepsim. A piskóta tésztához a tojásfehérjét a cukorral jó kemény habbá verem majd hozzáadom a tojássárgáját, azzal is habosítom még 1-2 percig aztán hozzáadom a darált diót és a sütőporos lisztet. Rá öntjük a lekvárral megkent másik tésztára és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a liszttel sűrűre főzzük és lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverni majd a hideg pudingot belekeverni. Ha megsült a tésztánk és már ki is hűlt rá kenjük a krémet. Az első tésztából maradt két tojásfehérjét két evőkanál porcukorral jó kemény habbá verjük gőz felett, és ha kicsit lehűlt, akkor a vajas krémre kenjük. A tetejét reszelt csokival megszórjuk. Jó étvágyat!