Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai Kémes recept

Amerikai Kémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 15 kanál víz

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás puding
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 5 kanál cukor
    • 0,5 l habtejszín
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tojások sárgáját porcukorral simára kavarjuk, majd apránként hozzáadunk 20 dkg sütőporos lisztet, majd 15 kanál vizet. A tésztát előmelegített sütőben 180-200 fokon tűpróbáig sütjük.

    Krém:
    A vaníliás pudingporokat fél liter vízzel megfőzzük, amíg a krém fő a tojások fehérjét 5 kanál cukorral kemény habbá verjük. Ha kész a pudingos krém forrón összekeverjük a kemény tojáshabbal. Ezt a megsült tésztára tesszük, és a lekapcsolt de meleg sütőbe tesszük kb. 5 percre. Fél liter habtejszínt 1 vaníliás cukorral kemény habbá verünk, majd a kihűlt krémes tészta tetejére kenjük. Csokireszelékkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá