Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes piskóta recept

Krémes piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 25 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 ek forró víz
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj

    Lekenéshez:

    • 20 ml rumos tej

    Mázhoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojás sárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a forró vizet.

    Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan belekevertem. Egy 25*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a masszát beleöntöttem, elsimítottam. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem kb 25 perc alatt.

    A tejet, lisztet a cukrokkal simára kevertem, majd sűrűre felfőztem. A kihűlt krémhez hozzáadtam a vajat és alaposan kihabosítottam.

    A piskótát kevés rumos tejjel (20 ml) lekentem egy ecsettel. A kihűlt piskótára kentem a krémet, majd csokoládémázzal bevontam.

    A mázhoz a csokoládét a mikróban az olajjal felolvasztottam, simára kevertem. Anyósom receptje volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá