Krémes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek forró víz
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

Lekenéshez:

  • 20 ml rumos tej

Mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojás sárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a forró vizet.

Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan belekevertem. Egy 25*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a masszát beleöntöttem, elsimítottam. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem kb 25 perc alatt.

A tejet, lisztet a cukrokkal simára kevertem, majd sűrűre felfőztem. A kihűlt krémhez hozzáadtam a vajat és alaposan kihabosítottam.

A piskótát kevés rumos tejjel (20 ml) lekentem egy ecsettel. A kihűlt piskótára kentem a krémet, majd csokoládémázzal bevontam.

A mázhoz a csokoládét a mikróban az olajjal felolvasztottam, simára kevertem. Anyósom receptje volt.