Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Lekenéshez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojás sárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a forró vizet.
Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan belekevertem. Egy 25*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a masszát beleöntöttem, elsimítottam. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem kb 25 perc alatt.
A tejet, lisztet a cukrokkal simára kevertem, majd sűrűre felfőztem. A kihűlt krémhez hozzáadtam a vajat és alaposan kihabosítottam.
A piskótát kevés rumos tejjel (20 ml) lekentem egy ecsettel. A kihűlt piskótára kentem a krémet, majd csokoládémázzal bevontam.
A mázhoz a csokoládét a mikróban az olajjal felolvasztottam, simára kevertem. Anyósom receptje volt.